Selecteer een pagina
Vanwege de cruciale rol van ICT nam De Groot Fresh Group de tactische beslissing om het onderhoud en beheer van ICT te outsourcen waar mogelijk.

ICT beheer, Back-up & Managed uitwijk referentie.

Vertrekpunt en uitdaging De Groot Fresh Group

De specialisatie van De Groot Fresh Group is het importeren, rijpen, verkopen, verpakken en distribueren van groenten en fruit, met als topproduct de Don Mario bananen. De drie vestigingen in Nederland en één in Engeland hebben hun ICT-basis in het hoofdkantoor in Hedel. Het kloppend ICT-hart wordt gevormd door Microsoft Dynamics. Dynamics is onmisbaar om de 45.500 vierkante meters van de vier vestigingen centraal te kunnen overzien. Want voor de bananen maakt een halve dag al een groot verschil.

Overheidseisen aan AGF sector

“Wij moeten de producten op elk moment kunnen volgen, zodat we altijd precies weten waar ze zijn en in welke staat van rijping ze zich bevinden. Versheid bepaalt de kwaliteit. Een andere reden om de producten te volgen zijn de eisen aan voedselveiligheid. ‘Volgens de wet moeten wij in staat zijn binnen een paar uur te achterhalen welk product waar is geleverd”
Stefan Renders

Business controller, De Groot Fresh Group

ICT uitbesteden voor risico- & kennisspreiding

Vanwege de cruciale rol van ICT nam De Groot Fresh Group de tactische beslissing om het onderhoud en beheer van ICT waar mogelijk te outsourcen.

Verantwoording ligt nu bij leverancier

“We hebben zelf nog wel een systeembeheerder, maar bij het pensioen van onze applicatiebeheerder, hebben we die functie niet opnieuw ingevuld. Voor applicaties ligt het beheer nu bij de leveranciers. Die keuze hebben we gemaakt uit het oogpunt van veiligheid, beheersbaarheid, risico- en kennisspreiding.”
Stefan Renders

Business controller, De Groot Fresh Group

De aanpak en oplossing van Commit-IT

De Veeam oplossing werd na een onderzoek door Commit-IT aangeraden als beste oplossing om bij incidenten niet alleen de bedrijfskritieke processen, maar ook alle documenten, snel weer volledig in de lucht te hebben. Elk half jaar vindt een volledige uitwijktest plaats. Systeembeheerder Tim Middelkoop was betrokken bij het proces met Commit-IT om de serveromgeving te virtualiseren.

Unieke no-nonsense instelling

“De samenwerking met Commit-IT is prettig omdat zij ook een no-nonsense instelling hebben. Problemen worden direct opgelost. Nooit is iets te veel en door regelmatig bij te praten, houdt Commit-IT de vinger goed aan de pols.”
Stefan Renders

Business controller, De Groot Fresh Group

Flexibele support ondersteuning

Voor de infrastructuur is gekozen voor Support Services van Commit-IT. Om de systeembeheerder van De Groot niet continu te belasten, wordt buiten kantooruren gebruik gemaakt voor de kennis en support van Commit-IT.

Omgaan met veeleisende klant

“Als er in de vroege ochtend of in het weekend een probleem wordt ontdekt, kunnen we direct schakelen. Ondernemen in de AGF-sector is niet gemakkelijk. Dus als we een probleem hebben, moet het dan ook direct opgelost worden. In die zin zijn wij best een lastige klant, maar daar gaat Commit-IT heel goed mee om.”
Stefan Renders

Business controller, De Groot Fresh Group

Veeam Backup & Replicatie – Het behaalde resultaat

Mocht het nodig zijn zijn alle applicaties en documenten op de uitwijklocatie binnen 15 minuten volledig operationeel. Periodiek wordt er getest om de uitwijk oplossing blijvend te kunnen borgen. Volledig geautomatiseerd vinden er controles plaats op de kwaliteit van zowel de lokale als de server back-ups. Een back-up oplossing die trouwens, naast volledig schaalbaar, ook zeer kosteneffectieve is.
HEB JIJ OOK
EEN ICT UITDAGING?