SWITCH & VIRTUALISATIE VAN VEEN ADVOCATEN.

REFERENTIE-CASE SWITCH EN VIRTUALISATIE UPGRADE BIJ VAN VEEN ADVOCATEN IN EDE | BEKIJK DE HOOGTEPUNTEN IN DE VIDEO | EN LEES HET GEHELE INTERVIEW MET PETER PEERBOLTE  

Al sinds 2004 is Commit-IT de vaste IT-partner van Van Veen Advocaten. En als wij je IT-partner zijn betekent dat o.a., dat wij dagelijks ons beste beentje voor zetten, om ervoor te zorgen dat jouw IT-omgeving draait als een zonnetje. Maar van een pro-actieve partner mag je uiteraard meer verwachten. In deze klant-case vertelt Peter Peerbolte, ICT-manager bij Van Veen Advocaten hoe hij de samenwerking met ons bedrijf ervaart.

Van Veen Advocaten in het kort:
De core business van Van Veen Advocaten is het juridisch ondersteunen van bedrijven variërend van klein tot groot en zelfs beursgenoteerd. Ze onderscheiden zich van andere advocatenkantoren in de regio, door het actief delen van kennis middels kennissessies, podcasts en artikelen. Dit doen ze voor hun klanten, maar ook voor collega advocatenkantoren en anderszins geïnteresseerde.

Switches en de virtuele omgeving waren de uitdaging

De uitdaging bij Van Veen Advocaten was een verouderd netwerk. Concreet betekende dit dat de switches vervangen moesten worden en dat de virtuele omgevingen aan een update en een upgrade toe waren.

“Ik had hulp nodig bij het vervangen van de apparatuur omdat dat echt specialistisch werk is, waar ook specialistische kennis voor nodig is. Gelukkig heb ik niet de illusie dat ik als ICT-manager alles zelf moet kunnen, dus hulp inschakelen was een logische stap. Ik weet dat Commit daar specialisten voor in dienst heeft, dus dat werkt gewoon vele malen beter dan wanneer ik daar zelf goedbedoeld iets in ga proberen. Hetzelfde geldt overigens ook voor virtuele omgevingen. Die kun je zelfs als doorgewinterde IT’er echt niet zomaar even implementeren.

Peter Peerbolte

ICT-manager, Van Veen Advocaten

Kiezen van de juiste switch- & virtualisatie specialist

Natuurlijk kunnen Van Veen Advocaten en Commit-IT putten uit een jarenlange relatie. Maar dat wil nog niet zeggen dat wij als Commit-IT vanzelfsprekend elke opdracht toegeworpen krijgen. Gelukkig is onze zakelijke relatie open en informeel zodat Van Veen Advocaten zich daar niet bezwaard over hoeft te voelen.

“Wij kennen elkaar al zo’n jaar of 12 en misschien nog wel wat meer. Maar ik heb ondanks dat, wel bij andere ICT bedrijven offertes opgevraagd. Dit om de doodeenvoudige reden dat het belangrijk is elkaar scherp te houden.”

Peter Peerbolte

ICT-manager, Van Veen Advocaten

Concurrerende prijs & professionele oplossing

“Ondanks dat vergelijk viel de uiteindelijke keuze tóch op Commit. Hier speelde de relatie, de jarenlange ervaring en daarmee ook het vertrouwen dat ik in Commit heb zeker een rol. Maar dit was niet doorslaggevend. Doorslaggevend was de goede concurrerende prijs en oplossing die zij boden.”

Peter Peerbolte

ICT-manager, Van Veen Advocaten

Mogelijkheid tot leasen van hardware 

“Wat mij uiteindelijk over de streep heeft getrokken is de mogelijkheid om de benodigde hardware te leasen. Dit was een grote wens, omdat we zo makkelijk de kosten konden spreiden en daar kwam Commit in tegemoet.”

Peter Peerbolte

ICT-manager, Van Veen Advocaten

Extra kennis opdoen door samenwerken

“Daarnaast heb ik gekozen voor Commit omdat zij hun klanten de mogelijkheid bieden de taken te verdelen binnen het project, Dit betekent dat ze niet alles naar zich toe trekken, maar ook graag samenwerken met de bestaande IT-afdeling. Hier ben ik altijd erg van gecharmeerd, want door te participeren in het project, hou je op een eenvoudig wijze de volledige feeling. Iets dat resulteert in betrokkenheid bij de oplossing en bij wat je hebt draaien. En dat is naast fijn ook nog eens erg leerzaam.”

Peter Peerbolte

ICT-manager, Van Veen Advocaten

Switches en hosts vervangen in een draaiende omgeving

Bij Van Veen Advocaten hebben we dezelfde strategie gehanteerd die we altijd hanteren. Eerste de gehele ICT-omgeving in kaart brengen. Hierbij focussen we dan niet alleen op het onbekende stuk, wat we zelf niet geïnstalleerd hebben, maar op de gehele omgeving.

Het is namelijk erg belangrijk om ook oude en ogenschijnlijk bekende omgevingen toch nog eens een keer goed door te lopen. Hiermee voorkom je dat je tijdens de implementatie tegen onvoorziene problemen en dus extra tijd en kosten aanloopt.

“Commit is hier op locatie geweest en heeft de ICT-omgeving grondig geïnventariseerd. Een gedeelte van de omgeving was een erfenis van een vorig project waar zij niet bij betrokken waren. Dat gedeelte moesten ze dus goed in kaart brengen, net als de virtuele omgeving die ze zelf jaren geleden geïmplementeerd hadden.”

Peter Peerbolte

ICT-manager, Van Veen Advocaten

Werken in fases en volgens een strakke planning

“Eerst heeft Commit besproken wat er moet gebeuren bij het vervangen van de switches en de hosts voor de virtuele omgeving. Daarna is er een planning gemaakt waarbij we ook hebben gekeken naar hoe het hier op kantoor het best past, zowel overdag als in de avonturen. Vervolgens heeft Commit intern de taken verdeeld over de verschillende specialisten. Want zowel switching als virtuele omgevingen zijn echt twee hele specifieke onderdelen. Met alle verschillende specialisten heb ik dan ook persoonlijk contact gehad om ervoor te zorgen dat we de tijdsplanning ook echt goed op elkaar afgestemd kregen. Op de afgesproken momenten is er geïnstalleerd. Eerst de switches zodat we ook echt konden testen of het allemaal goed draaiden. Wat overigens naar grote tevredenheid ging, want niemand binnen dit kantoor heeft daar last van gehad. Vervolgens zijn de hosts een paar weken later vervangen, ook weer zonder dat gebruikers daar last van hebben gehad.”

Peter Peerbolte

ICT-manager, Van Veen Advocaten

Geen onderbrekingen van interne werkzaamheden of proces

“De werkwijze van Commit is gewoon fantastisch. Want zoals ik al zei, geen onderbrekingen van het werk of het  proces. En ja daar word ik altijd heel erg blij van.”

Peter Peerbolte

ICT-manager, Van Veen Advocaten

Opvallend flexibel voor een ICT-bedrijf 

“De flexibiliteit van werken was ook gewoon perfect. De specialisten stonden klaar wanneer het moest. Dus ook de avonduren, wanneer het werk wat uitliep, waren geen enkel probleem. Gewoon perfect.”

Peter Peerbolte

ICT-manager, Van Veen Advocaten

Het eindresultaat van dit project voor Van Veen Advocaten

Het eindresultaat voor Van Veen Advocaten is een optimaal, perfect functionerend, modern en veilig bedrijfsnetwerk. De virtualisatie van de werkplekken geeft medewerkers vrijheid, maar wel op een security-niveau dat je van een advocatenkantoor mag verwachten.

Als je meerdere referenties van ons hebt bekeken, dan weet je dat we onze klanten altijd vragen waar ze nou het meest trots op zijn of bij van worden. Natuurlijk hebben we deze vraag ook aan Peter Peerbolte gesteld.

Steeds dezelfde kundige IT-specialisten over de vloer

“Ik word het meest blij van het feit dat ik altijd dezelfde gezichten terug zie komen. Dat is heel fijn, net als de kwaliteit van werk. Daar word ik ook heel blij van. En natuurlijk dat we al zoveel jaren klant zijn, dat moet toch wel aangeven dat het meer dan alleen een goed IT-bedrijf is.”

Peter Peerbolte

ICT-manager, Van Veen Advocaten

Pro-actief meedenken over het grotere IT-geheel

“De keuze voor Commit heeft als resultaat gehad voor ons kantoor dat we eigenlijk altijd up-and-running zijn geweest met een uptime van 99,99%. Tegelijkertijd hebben ze ook een grote rol gespeeld bij het uitrollen van de IT-beveiliging en dan met name bij firewall en email security. Als ik naar de algehele ervaring kijk van de afgelopen jaren denken ze goed mee in oplossingen. Al die jaren dat ze hier voorbijkomen heb ik altijd uitstekend met ze samengewerkt.”

Peter Peerbolte

ICT-manager, Van Veen Advocaten

Commit-IT aanbevelen J/N?

“Ik zou Commit zeker aanbevelen bij mijn relaties. Om de doodeenvoudige reden; “What you see is what you get.” Ze zijn helder in hun prijzen. Je krijgt nooit een verrassing achteraf. Ze komen afspraken na. Anders zouden we natuurlijk nooit zo lang klant zijn. De toekomst met Commit zie ik dus heel zonnig in. We werken al heel lang samen en dat mag wat mij betreft zeker zo blijven.“

Peter Peerbolte

ICT-manager, Van Veen Advocaten

HEB JIJ OOK

EEN ICT UITDAGING?